СМИЉАНА МАНДУКИЋ – ЕСЕЈ У ПОКРЕТУ
Народно позориште у Београду
сцена Раша Плаовић
4.јун 2017
20h

Сарадња са пројектом Дани Смиљане Мандукић
Концепт, режија и драматургија: Сања Крсмановић Тасић
Кореографија:  Исидора Станишић, Светлана Ђуровић, Едвард Клуг, Гај Вајцман и Рони Хавер, Оливера Станојевић Митровић, Јасмин Вардимон, Нела Антоновић, Катарина Стојков Слијепчевић
Rudolf von Laban, Владимир Мандукић, Анђео   Udo Wiegand
Смиљана Мандукић   Јована Михић, Катарина Стојков Слијепчевић
Наратор   Сања Крсмановић Тасић

Играју: Милица Писић, Ана Обрадовић, Невена Илић, Јелена Цветковић, Ивана Савић Јаћић, Никола Томашевић, Ана Игњатовић Загорац, Дејан Коларов,  Анђела Милошевић, Јелена Јовановић, Тијана Андоновић, Катарина Радивојевић,  Ања Николић, Катарина Бућић, Ана Бастаћ Димитријевић, Иван Миленковић, Катарина Стојков Слијепчевић, Нела Антоновић, Светлана Ђуровић, Сања Крсмановић Тасић, Зорана Петровић, Марина Мараш, Марија Крећа, Бранка Поповић

Музику изводи: Урош Дојчиновић, гитара
Организација: Кристина Млађеновић
Техничка подршка: Југослав Хаџић
Сарадник: Никола Коруга

Програм је уприличен поводом обележавања 25 година од одласка Смиљане Мандукић. Учествују некадашње чланице Београдског савременог балета Смиљане Мандукић и играчи Народног позоришта у Београду и Битеф денс компаније награђени признањем које носи њено име.

ДУЊАЛУК 
Битеф театар
07
. јун 2017.
20.00h

кореографија: Милош Исаиловић, добитник награде Димитрије Парлић за 2016. годину
играчи: Ана Игњатовић Загорац, Тамара Пјевић, Наташа Гвозденовић, Миона Петровић, Јелена Булатовић и Сара Тошић
драматургија: Стела Мишковић и Лука Миховиловић
музика: Дарја Јаношевић
костим: Даринка Михајловић
Продукција Битеф денс компаније

Дуњалук је појам који се користи у исламском верском или филозофском смислу и означава овај свет. Представа говори о положају групе младих људи на улицама Београда…о глобалној манипулацији и одупирању истој. Идеја представе је настала из личне рефлексије живота аутора и до сад пређеног пута.

О аутору
Милош Исаиловић је рођен 1988. у Лозници. Дипломирао је у балетској школи Лујо Давичо. Од 2009. до 2011. је ангажован у балету Народног позоришта, а паралелно је и члан Битеф денс компаније. Вишеструко награђиван на државним и европским такмичењима у различитим плесним стиловима. Активно ради као предавач на семинарима, педагог и кореограф савремене игре, судија је на бројним плесним такмичењима.

За Битеф денс компанију поставља свој први целовечерњи комад – Дуњалук који је награђен признањем Димитрије Парлић за најбоље кореографско остварење у сезони 2015/16.

ПОКУШАЈ УСТАНКА ИЗ ФОТЕЉЕ
Битеф театар
10.јун 2017
20h

аутор: Душан Мурић
извођачи: Ана Игњатовић Загорац, Јелена Булатовић, Тамара Пјевић, Стефан Веселиновић, Душан Мурић
асистент реализације: Ивана Кораксић
Продукција Фестивала кореографских минијатура

Зарад ‘преживљавања’ (а то је растегљив појам) уметници пристају да буду део разних реклама, промоција, догађаја, који углавном служе ојачавању и перпетуирању капиталистичке машине и односа, да би се затим вратили својој уметности, где промовишу високе хуманистичке идеале. Посебно су интересантне ‘тезге’ које управо користе те хуманистичке, грађанске и друге, идеале као баналну обланду за ‘увијање’ својих производа и услуга (на пример банке). Како, и да ли, уметник може да сачува свој интегритет? Шта остаје од његове уметности, једном када је такнута банализацијом? Пируета на кори од банане. 

О аутору

Рођен 1971. у Ћуприји. Бави се перформативним делатностима од 1997. као аутор и извођач. Сарађује са многобројним домаћим кореографима и редитељима. Члан је Удружења балетских уметника Србије и један од оснивача Станице-сервиса за савремени плес. Добитник друге награде стручног жирија, награде критике и награде Охрабрење на ФКМ-у 2016. године.