2.јун/ 14ч
Народно позориште у Београду, сцена “Раша Плаовић”
СЕЛЕКЦИЈА ФИНАЛИСТА ТАКМИЧАРСКОГ ПРОГРАМА 
(улаз слободан)
 
3.јун /20ч
Народно позориште у Београду, сцена “Раша Плаовић”
фИНАЛЕ ТАКМИЧАРСКОГ ПРОГРАМА

 

СТРУЧНИ ЖИРИ

АШХЕН АТАЉАНЦ, примабалерина и педагог  

Дипломирала у балетској школи Лујо Давичо у Београду, а каријеру је започела на сцени Народног позоришта, где врло брзо постаје звезда, игра водеће улоге, ниже признања и награде.  Затим следе ангажовања у берлинској Државној опери и италијанском Атербалету, где остварује улоге у делима водећих кореографа данашњице. По повратку у Србију, као слободни уметник Ашхен наступа на свим београдским плесним сценама и отвара школу игре која носи њено име. У својој каријери наступала је на позорницама широм света, а сарађивала је као балет- мајстор и члан жирија са бројним европским институцијама.

ВЕСНА ОРЛИЋ, кореограф и балет мајстор

Дипломирала је у балетској школи Лујо Давичо, а први ангажман добила  је у балету сарајевског Народног позоришта. Каријеру наставља као солиста балета у Бечкој народној опери. Поред играчких ангажмана, Весна добија позиције асистента, репетитора и педагога. Кореографијом се бави од 2006. Балет Кармина Бурана који је поставила у бечкој Народној опери осваја Goldener Schikaneder прву награду Аустријског музичког театра у категорији најбоља балетска продукција 2012. године.

АНДРЕЈА КУЛЕШЕВИЋ,првакиња Балета СНП-а и кореограф

Завршила је Средњу балетску школу у Новом Саду. У балету Српског народног позоришта остварила је бројне солистичке и првачке улоге, како у класичном тако и у савременом репертоару. Активно учествује у раду Форума за нови плес Балета СНП-а. Ради кореографије и сценски покрет за савремене драмске и играчке представе.

РАДУ ПОКЛИТАРУ, кореограф

Завршио је Државну кореографску школу у Перму и белоруску Државну музичку академију, где је дипломирао кореографију. Као играч био је ангажован у Народном академском Бољшој театру у Белорусији, а потом као главни кореограф Народне опере у Молдавији. Од 2006. године је директор и уметнички руководилац театра Киев модерн-балет. Раду је кореограф церемоније отварања и затварања Олимпијаде у Сочију.  Аутор је преко тридесет балетских продукција, а његова два балета Жене у д- молу и Дуга божићна вечера изводе се на сцени Народног позоришта у Београду.

SARA SGUOTTI, играч и кореогрфа

Плесом се бави од детињства. Студирала је вајарство и декорацију на Академији ликовних уметности у граду Фрозиноне, Италија. Као играч ангажована је у више плесних трупа. Добитник је награде Corto in Danza 2016. године за свој соло наступ С. соло. Наступа на плесним фестивалима, а њена интересовања обухватају и сферу савременог циркуса и филмске уметности. Сара је гостујући предавач на Институту за уметничку игру.

ЖИРИ КРИТИКЕ

мр Јелена Кајго, драматург и критичар уметничке игре
проф. др Вера Обрадовић, кореограф
Сања Крсмановић-Тасић, критичар уметничке игре