Семинар критичке праксе у области савремене игре

Уз подршку Министарства културе и информисања РС и Секретаријата за културу Града Београда, у оквиру 21. Фестивала кореографских минијатура (ФКМ), у организацији Удружење балетских уметника Србије (УБУС), одржава се семинар Критичке праксе у области уметничке игре 4. Програм семинара траје од 29.маја до 11.јуна, предавања и радионице ће бити у Музеју Народног позоришта у Београду, а полазници ће пратити такмичарски и ревијални програм главне манифестације.

 

Семинар се одржава четврту годину за редом као едукативни програм у склопу фестивала који је за ових двадесет година постојања потврдио свој значај за развој домаће плесне сцене. Циљ семинара је да заинтересује младе, свестране и образоване људе за будућу генерацију критичара у области уметничке игре као и да се професионалцима из света игре представе нове критичке праксе.

Стручна предавања ће бити отворена за ширу публику а улаз за посетиоце слободан. Овогодишњи предавачи су Сања Крсмановић Тасић, критичарка уметничке игре, затим драматург и театролог др Ксенија Радуловић и председник Агенције за културну дипломатију из Беча, ма Татјана Шехић.  Проф. др Вера Обрадовић ће представити своју књигу Кореодрама у Србији у 20. и 21 . векуродна перспектива, а гости промоције ће бити рецензенти књиге проф.др Свенка Савић и проф. Светозар Рапајић, затим документариста Анита Панић и глумица мр Адријана Виденовић.

Радионице су намењене само полазницима семинара и базиране су на такмичарском и ревијалном програму 21.ФКМ-а. Водиће их мр Јелена Кајго, драматург и критичар уметничке игре, која је и модератор целог семинара.