Дани Смиљане Мандукић на фестивалу

Дани Смиљане Мандукић је пројекат посвећен животу и раду ове знамените уметнице чији је циљ, не само подсећање на живот и дело Смиље Мандукић- на њену улогу и значај у етаблирању савремене игре код нас, њеног легата, на значај традиције и континуитета,  већ и преиспитивање положаја играча и кореографа савремене игре у Србији у 21. веку. Носилац пројекта је удружење Уметничка Утопија, у сарадњи са Удружењем балетских уметника Србије.

У недељу 4.јуна на малој сцени Народног позоришта биће изведена представа Смиљана Мандукић-Есеј у покрету чији концепт, режију и драматургију потписује Сања Крсмановић Тасић из Хлеб театра. Програм је уприличен поводом обележавања 25 година од одласка Смиљане Мандукић. Учествују некадашње чланице Београдског савременог балета Смиљане Мандукић и играчи Народног позоришта у Београду и Битеф денс компаније награђени признањем које носи њено име.

 

Програм -Дани Смиљане Мандукић
4. јун,   Народно позориште, сцена Раша Плаовић / 20h, Смиљана Мандукић-есеј у покрету

16. јун,   УК Пароброд / 15h, Разговор о књизи Говор тела Смиљане Мандукић  / 16.30h, Пројекција телевизијског филма о Смиљани Мандукић Говор тела  (ТВБ, 1986) и разговор;  Уметнички павиљон Цвијета Зузорић / 18h, Soirée  à Beba Bee -Вечерња код Бебе Бе

17.јун, Задужбина Илије М. Коларца/ 10h-18h, Симпозијум Савремена уметничка игра некад и сад

18.јун, Општина Стари Град (свечана сала) / 20h, Пројекција телевизијског филма о Смиљани Мандукић (РТС, 1991)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *